Piątek 10-01-2020

Zupa fasolowa 350/300 ml

Kotlet rybny 100/80 g

Ziemniaki z koperkiem 200/150 g

Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i cebulką 100/80 g

Kompot do picia 200 ml

Alergeny ( gluten, seler, jajka, mleko)

Poniedziałek 13-01-2020

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem 350 ml

Pieczeń wieprzowa  w sosie paprykowym 120/100 g

Kasza jęczmienna 120/90 g

Ogórek konserwowy porcja

Woda do picia z cytryną 200 ml

Alergeny ( gluten, seler, jajka, mleko)

Wtorek 14-01-2019

Krupnik 350/300 ml

Pulpet w sosie pomidorowym 120/100 g

Ziemniaki z koperkiem 200/150 g

Sałata lodowa z rzodkiewką  i szczypiorkiem z jogurtem naturalnym

Kompot jabłkowy 200 ml

Alergeny ( gluten, seler, jajka, mleko)

Środa 15-01-2020

Zupa szczawiowa z jajkiem 350/300 ml

Udko pieczone 140/120 g

Ryż paraboliczny 120/90 g

Surówka : marchewka, por, jabłko z jogurtem naturalnym 100/80 g

Galaretka do picia 200 ml

Alergeny ( gluten, seler, jajka, mleko)

Czwartek 16-01-2020

Zupa pomidorowa z ryżem  350/300 ml

Kotlet schabowy 100/80 g

Ziemniaki z koperkiem 200/150 g

Surówka : warzywa gotowane na parze 100/80 g

Woda do picia z cytryną 200 ml

Alergeny ( gluten, seler, jajka, mleko)

Piątek 17-01-2020

Zupa buraczkowa z ziemniakami 350/300 ml

Makaron z truskawkami 280/240 g

Kompot do picia 200 ml

Alergeny ( gluten, seler, jajka, mleko)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]