Jadłospis

Jadłospis OD 21 DO 25 września

Poniedziałek, 21.09.2020
Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami 350 ml
Gulasz drobiowy w sosie paprykowym 110 g
Makaron razowy 150 g
sałata lodowa z ogórkiem i pomidorem i kukurydza w sosie vinegret
Galaretka do picia 200 ml
Alergeny(Gluten,seler, jajka, mleko)

Wtorek, 22.09.2020
Obiad: Zupa ogórkowa ze śmietaną i ziemniakami 350 ml
Kotlet mielony wieprzowy 90 g
Buraczki gotowane z cebulką  90 g
Ziemniaki z koperkiem 180 g
Woda do picia z cytryną  200 ml
Alergeny(Gluten,seler, jajka, mleko)

Środa, 23.09.2020
Obiad: Rosół z makaronem 350 ml
Potrawka z kurczaka 220 g ( pieczarki, kukurydza marchewka, papryka, seler, pietruszka, por)
Ryz paraboliczny 100 g
Soczek ze słomka do picia 200 ml
Alergeny(Gluten,seler, jajka, mleko)

Czwartek, 24.09.2020
Obiad: Zupa neapolitańska z makaronem 350 ml
Wątróbka drobiowa z cebulką 110 g
ziemniaki z koperkiem 180 g
surówka : ogórek kiszony z marchewką i cebulką 90 g
Herbata do picia owocowa 200 ml
Alergeny(Gluten,seler, jajka, mleko)

Piątek, 25.09.2020
Obiad: Zupa barszcz ukraiński z fasolką 350 ml;
Racuchy drożdżowe z musem jabłkowym 4 sztuki
woda do picia z cytryną 200 ml
Alergeny(Gluten,seler, jajka, mleko)