Jadłospis od dnia 09-03-2020 do dnia 13-03-2020

Poniedziałek 09-03-2020

Zupa jarzynowa z ziemniakami 350/300 ml

Pieczeń wieprzowa w sosie paprykowym 120/100g

Ryz paraboliczny 120/90 g

Sałata lodowa z jogurtem

Sok do picia 200 ml

Alergeny ( gluten, seler, jajka, mleko)

Wtorek 10-03-2020

Zupa ogórkowa ze śmietaną 350/300 ml

Kotlet pożarski 100/80 g

Fasolka gotowana żółta cięta 100/80 g

Ziemniaki z koperkiem 200/150 g

Woda do picia z cytryną 200 ml, owoc

Alergeny ( gluten, seler, jajka, mleko)

Środa 11-03-2020

Rosół z makaronem 350/300 ml

Gulasz drobiowy w sosie warzywnym 120/100 g

Kopytka 180/140 g

Kapusta biała z marchewką w sosie jogurtowym 100/80g

Herbata do picia z cytryną 200 ml, owoc

Alergeny ( gluten, seler, jajka, mleko)

Czwartek 12-03-2020

Neapolitańska z makaronem 350/300 ml

Karkówka po cygańsku 120/100 g

Kasza jęczmienna 120/90 g

Kapusta pekińska z papryką ,ogórkiem kiszonym i kukurydza w sosie jogurtowym 100/80

Woda do picia z cytryną 200 ml, owoc

Alergeny ( gluten, seler, jajka, mleko)

Piątek 13-03-2020

Zupa grochowa 350/300 ml

Ryba pieczona porcja 100/80 g

Ziemniaki z koperkiem 200/150 g

Kapusta kiszona z kminkiem 100/80 g

Kompot śliwkowy 200 ml, placek drożdżowy

Alergeny ( gluten, seler, jajka, mleko, ryba)